Nieuws

Union blijft aan kop dankzij Doekhi: 'Sheraldo was enorm blij voor me'

Union blijft aan kop dankzij Doekhi: 'Sheraldo was enorm blij voor me'

01-11-2022 10:07

Dit seizoen is Sheraldo Becker de smaakmaker bij 1. FC Union Berlin, maar Danilho Doekhi zorgde het afgelopen weekend ervoor dat de ploeg nog steeds aan kop staat in de Bundesliga. De 24-jarige verdediger kopte in de slotseconde binnen en was daardoor de matchwinner. 

In gesprek met De Telegraaf blikt de Nederlander, die de afgelopen zomer transfervrij van Vitesse overkwam, terug op zijn doelpunt en het seizoen. "Het was echt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Er is daarna niet eens meer afgetrapt. Als ik die goal niet had gemaakt, waren we de koppositie kwijt geweest, dus de ontlading was gigantisch. Sowieso is er een heel bijzondere sfeer in ons stadion", vertelt Doekhi. "Iedereen die me vanuit Nederland komt bezoeken, is onder de indruk van de sfeer. Na mijn winnende goal ontplofte het stadion werkelijk van vreugde."

Meestal gaat het vanuit Nederlands oogpunt om Becker, maar deze keer stal Doekhi de show. "Sheraldo was enorm blij voor me. We zijn heel close. Als Nederlanders trek je toch naar elkaar toe. Sheraldo en ook Rick van Drongelen, die toen nog niet verhuurd was, hebben me geweldig opgevangen, toen ik afgelopen zomer bij de club kwam. Ze hebben me met veel dingen geholpen en dat heeft eraan bijgedragen dat ik heel snel mijn draai heb gevonden. Daar ben ik hen heel dankbaar voor."

Union is dit seizoen uit de startblokken geschoten en dat had Doekhi zelf ook niet verwachht. "Nee, dit is natuurlijk compleet boven verwachting. Het gaat met de ploeg veel beter dan iemand had kunnen denken. We zijn ook al verzekerd van Europese overwintering. Donderdag strijden we tegen Union Saint-Gilloise om overwintering in de Europa League. Als dat niet lukt, gaan we verder in de Conference League. En ook in de Duitse beker zijn we verder. Ik heb geen seconde spijt gehad van de keuze die ik heb gemaakt", besluit de verdediger. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!