Nieuws

'Brands bereid het hele seizoen te wachten voor geschikte opvolger van De Jong'

'Brands bereid het hele seizoen te wachten voor geschikte opvolger van De Jong'

01-11-2022 09:21

Marcel Brands vult liever niet de positie van technisch directeur in bij PSV, maar is bereid dat te doen tot een geschikte kandidaat wordt gevonden. De algemeen directeur vult liever zelf langere tijd de positie in dan dat er een ongeschikt iemand sneller wordt aangesteld. 

John de Jong vertrok in september en PSV had niemand op het oog die direct de taken van de technisch directeur kon overnemen. Brands was al acht jaar aan het roer bij PSV als TD. 'De voormalige voetbalbaas van PSV gaf zelf recent aan dat hij bereid is om te wachten op de goede vervanger voor De Jong, die begin september zelf opstapte bij PSV. Dat zou ook aan het eind van dit seizoen pas rond kunnen komen', schrijft het Eindhovens Dagblad

Brands is bereid lange tijd te wachten tot een geschikte opvolger van De Jong wordt gevonden. 'De 60-jarige voorman van PSV vindt dat het beter is om een dag later de goede technische man te benoemen dan een dag te vroeg genoegen te nemen met iemand die niet de ideale kandidaat is.'

Sinds het vertrek van De Jong ontstonden al meerdere geruchten over wie het roer bij PSV over zal nemen. 'Sinds zijn vertrek is onder anderen de naam van Grétar Steinsson als nieuwe man gevallen, een voormalig speler van AZ. Hij ligt nu nog vast bij Tottenham Hotspur, waar de IJslander pas afgelopen zomer is begonnen.' De naam van Jordy Zuidam viel ook, maar bij PSV wordt ontkend dat de technische baas van AZ wordt overwogen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!