Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Blind en Taylor op de bank, Wijndal start linksback

Vermoedelijke opstelling Ajax: Blind en Taylor op de bank, Wijndal start linksback

01-11-2022 07:03
5

Ajax neemt het dinsdagavond op tegen Rangers FC in de laatste Champions League-wedstrijd van dit seizoen. Volgens het Algemeen Dagblad start Owen Wijndal in de basis. Daley Blind zou op de bank moeten plaatsnemen.

Blind maakt de afgelopen weken geen al te beste indruk en is vaak het mikpunt van kritiek. Ook trainer Alfred Schreuder lijkt niet tevreden te zijn over de routinier en wil daarom Wijndal de kans geven op linksback. Calvin Bassey zou daardoor weer naar het centrum verschuiven. Op rechtsback keert Devyne Rensch terug in de basis. De Oranje-international keert terug van een blessure en is fit genoeg om in de basis te starten. Jorge Sánchez neemt daardoor weer op de bank plaats.

In de aanval is Brian Brobbey nog een twijfelgeval. De spits hield lichte klachten over aan het duel met Liverpool, maar verwacht wordt dat hij in actie kan komen. Verder zullen de Amsterdammers met vertrouwde namen in actie komen. Het middenveld bestaat uit Steven Berghuis, Edson Álvarez en Davy Klaassen. Dat betekent dat Kenneth Taylor weer op de bank moet plaatsnemen.  

Ajax zal dinsdagavond plaatsing voor de Europa League veilig moeten stellen tegen het Rangers van Giovanni van Bronckhorst. Alleen bij een monsterzege van Rangers FC komt die plaatsing nog in het gedrang.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Wijndal, Bassey, Timber, Rensch; Berghuis, Álvarez, Klaassen; Tadic, Brobbey, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Rangers FC: McGregor; Tavernier, King, Sands, Barisic; Arfield, Tilman, David; Sakala, Colak, Kent.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!