Nieuws

'Oekraïense voetbalbond dient verzoek in om Iran van WK in Qatar te bannen'

'Oekraïense voetbalbond dient verzoek in om Iran van WK in Qatar te bannen'

31-10-2022 23:53
0

De Oekraïense voetbalbond (UAF) gaat officieel een verzoek indienen om Iran uit te laten sluiten van het komende WK in Qatar. Volgens de BBC kwam een delegatie van het orgaan maandag bij elkaar om officiële stappen te zetten.  

Het verzoek is gefundeerd op de protesten uit Iran na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die werd gearresteerd omdat ze haar hoofddoek niet goed zou hebben gedragen. De mishandelingen die de autoriteiten daarna op haar loslieten, kostte haar het leven. De demonstraties die hierop als antwoord werden gegeven, hebben tot nu toe geleid tot zeker 284 doden en 14.000 arrestaties.

Volgens de UAF is de wijze waarop de Iraanse regering met de situatie omgaat 'in strijd met de principes en de normen' van de FIFA. Bovendien zou het voetbalorgaan 'mogelijke betrokkenheid van Iran bij de militaire agressie van Rusland jegens Oekraïne' zien. Iran is zich nog altijd van geen kwaad bewust en zou geen partij kiezen in de oorlog, maar neergekomen drones zouden uit het Aziatische land afkomstig zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie