Nieuws

Hofland na vroege wissel: 'Gebeurt wel eens dat spelers niet de energie brengen'

Hofland na vroege wissel: 'Gebeurt wel eens dat spelers niet de energie brengen'

31-10-2022 23:21

Kevin Hofland waande zich maandagavond een gelukkige trainer na de overwinning van Willem II tegen Jong Ajax (1-2). De trainer zag zijn ploeg slecht starten en besloot om al na 27 minuten in te grijpen. Jizz Hornkamp was het slachtoffer.

"De drie punten zijn belangrijk, maar de reactie die we na afloop hebben laten zien, die was gewoon top", zo verscheen de opgeluchte Hofland voor de camera’s. "Verdedigend deden we het in de eerste helft heel slecht. Je weet dat Ajax vaardige spelers heeft die in hoog tempo kunnen spelen, en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. Maar we hebben het hersteld."

Na een half uur spelen begon Willem II het langzaam om te draaien. De opmerkelijke wissel van Hornkamp stond daarvoor aan de basis. De spits zocht redelijk mokkend de kleedkamers op, wat er op wees dat hij niet geblesseerd was. "Het was een tactische reden. Dat hij de pee er in heeft? Gelukkig maar, laten we het hopen. Het gebeurt wel eens dat spelers de energie niet brengen die we nodig hebben." Jeremy Bokila was de speler die voor de spits in de ploeg kwam

"Na rust deden we het beter, we dwongen Ajax goed tot fouten, de opbouw ging beter. We gingen met Bokila wat opportunistischer spelen, en dat hebben we goed gedaan. Dat hoop je altijd, dat wisselspelers iets brengen. Gelukkig ging het goed."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!