Opvallende wissel Hofland aan de basis van zege van Willem II op Jong Ajax

31-10-2022 22:14

Willem II heeft maandagavond goede zaken gedaan tegen Jong Ajax. De Tilburgers gaan met de volle buit richting Noord-Brabant: 1-2.

Vanaf minuut één was het Ajax dat het heft in handen nam. Na 21 minuten werd dat ook uitgedrukt in de score. Sontje Hansen schoot van net buiten de zestien raak. Willem II liet zich niet van zijn beste kant zien en dat was ook trainer Kevin Hofland niet ontgaan. De oefenmeester besloot om drastisch in te grijpen door Jizz Hornkamp van het veld te halen. De spits was zichtbaar verbaasd liep enigszins aangeslagen richting de kleedkamers. Jeremy Bokila was de man die de aanvalsleider verving.

De wissel van Hofland leek zijn vruchten af te werpen, aangezien de Brabanders wat beter in de wedstrijd kwamen. Vlak na rust kwam dan ook de gelijkmaker op het scorebord. Uitgerekend Bokila was de man die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Na het doelpunt van de Tilburgers kwam het spel weer meer en meer in evenwicht. Jong Ajax kreeg via Youri Regeer nog een opgelegde kans, maar tevergeefs. Uiteindelijk was het Lucas Woudenberg die de bezoekers naar de overwinning schoot. 'De witte Keniaan' zette een aanval om in een doelpunt door een stiftje te produceren, wat genoeg was voor de overwinning. Daardoor klimt Willem II naar de vijfde plaats, Jong Ajax staat nu dertiende.