Nieuws

Voetbalbond Wales wil na WK officiële naam veranderen in Cymru

Voetbalbond Wales wil na WK officiële naam veranderen in Cymru

31-10-2022 15:42 Laatste update: 16:02

De nationale voetbalbond van Wales overweegt om na het WK haar naam te veranderen in Cymru. Cymru – de Welshe naam voor Wales – wordt al gebruikt door de bond zelf, bij interne en externe communicatie en door het personeel. Dat meldt The Daily Mail maandag.

De FAW is van plan om met verschillende belanghebbenden in het Welshe voetbal te spreken over het veranderen van de naam. Zo lopen er over dit onderwerp al gesprekken bij de UEFA. "Het team zal altijd Cymru moeten heten, want zo noemen we het hier", zegt FAW-topman Noel Mooney. Wales zal in Qatar voor de tweede keer in de geschiedenis deelnemen aan een WK. In 1958 haalden ze de kwartfinales.

"Als je op onze website kijkt en hoe we over onszelf praten, zijn we heel erg Cymru. Internationaal is er echter nog wat werk aan de winkel, dus we gaan wel als Wales naar het WK." De Welshmen zitten in een poule met Engeland, Iran en de Verenigde Staten en trappen het WK op 21 november af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!