Nieuws

'Luis Enrique neemt uit de gratie geraakte verdediger op bij voorselectie Spanje'

'Luis Enrique neemt uit de gratie geraakte verdediger op bij voorselectie Spanje'

31-10-2022 12:35

Bondscoach Luis Enrique heeft Gerard Piqué opgenomen in de 55-koppige voorselectie van de nationale ploeg van Spanje. De kans dat Piqué bij de laatste 26 namen hoort voor het toernooi in Qatar is klein, maar de oproep zelf is al bijzonder te noemen. 

Volgens MARCA zijn zowel Sergio Ramos als Piqué opgenomen in de lijst van 55 namen. Beide spelers zijn absolute veteranen voor de nationale ploeg, maar het interland-avontuur leek voor beide spelers al voorbij: zo speelde Ramos zijn laatste interland in maart van vorig jaar en is Piqué uit de gratie geraakt bij FC Barcelona, waar de verdediger niet meer op speeltijd hoeft te rekenen. 

Piqué had bovendien al aangegeven klaar te zijn met de nationale ploeg. In februari, toen de verdediger wel nog aan spelen toekwam, liet Enrique de deur al op een kier staan. "Hij is een Spaanse speler en hij voldoet aan alle eisen. Als hij een Spanjaard is, wil en wil hij, dan zou het kunnen", zei de bondscoach destijds. David de Gea, die wekelijks uitblinkt bij Manchester United, staat niet op de lijst. De doelman is volgens Enrique niet sterk genoeg aan de bal en ligt daarom het spel van de Spaanse ploeg niet. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!