Nieuws

Slecht nieuws voor Argentijnen: hamstringblessure zet WK Lo Celso op de tocht

Slecht nieuws voor Argentijnen: hamstringblessure zet WK Lo Celso op de tocht

31-10-2022 10:48

Giovani Lo Celso is drie weken voor de start van het WK in Qatar geblesseerd geraakt. De Argentijn viel na een klein halfuur uit in de competitiewedstrijd van Villarreal tegen Athletic Bilbao (1-0 verlies), waarna het Spaanse AS maandagochtend meldt dat de eerste voortekenen niet bepaald positief zijn.

En dat zou een grote zorg betekenen voor Lionel Scaloni, de bondscoach van Argentinië. Hij zag Lionel Messi weliswaar opnieuw schitteren bij Paris Saint-Germain, maar kreeg vervelend nieuws uit Spanje. Villarreal, dat hem dit seizoen huurt van Tottenham Hotspur, meldt dat er deze week tests worden afgenomen om te kijken of Lo Celso's aanwezigheid op het WK in het water dreigt te vallen. Hij kampt op het eerste oog met een hamstringblessure aan zijn rechterbeen, waar hij ook meteen naar greep.

Argentinië is een van de topfavorieten voor de WK-zege. Samen met Rodrigo De Paul en Leandro Paredes is Lo Celso één van de onbetwiste middenvelders bij het nationale elftal, dat in een poule zit met Mexico, Polen en Saoedi-Arabië. Op 22 november trappen ze het WK af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!