Nieuws

Sneijder haalt met benefietavond ruim anderhalve ton op en helpt leden van DHSC

Sneijder haalt met benefietavond ruim anderhalve ton op en helpt leden van DHSC

31-10-2022 09:44 Laatste update: 09:45
1

De benefietavond van Wesley Sneijder, waarin de oud-voetballer zich actief inzette tegen armoede in de buurt waar hij opgroeide, is een groot succes geworden. Er werd 170.000 euro opgehaald, waardoor leden van de voetbalclub DHSC er de komende maanden, ondanks de torenhoge energierekening, warmpjes bijzitten. 

Met het opgehaalde geld krijgen leden van DHSC een steuntje in de rug. Zo worden voetballertjes binnenboord gehouden waarvan ouders de contributie niet meer konden betalen en wordt elke dag een ontbijt aangeboden, zo schrijft De Telegraaf. Familieleden mogen dagelijks douchen en de goed verwarmde kantine bezoeken tijdens de koude wintermaanden. De grootste giften komen vanuit Azerion, grootaandeelhouder van Fortuna Sittard en FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren.

Clubfysiotherapeut Stephan Visser biedt tevens een inloopuur: elke dinsdagavond mogen mensen uit de buurt gratis langskomen voor een behandeling, zonder dat een voorgaand bezoek aan de huisarts nodig is. Naast Sneijder waren ook gastsprekers Kees Jansma en Lodewijk Asscher aanwezig om het bedrag te onthullen. "Dit is echt fantastisch", zegt Sneijder. "We kunnen onze belofte niemand in de kou te laten staan waarmaken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!