Nieuws

Suárez loodst Nacional naar landstitel en lijkt klaar voor WK: 'We zijn dankbaar'

Suárez loodst Nacional naar landstitel en lijkt klaar voor WK: 'We zijn dankbaar'

31-10-2022 07:29

Luis Suárez heeft zijn comeback bij jeugdliefde Nacional zondag extra glans gegeven. De voormalig Ajacied was twee keer trefzeker in de finale tegen Liverpool, een Uruguayaanse club uit Montevideo. Daarmee lijkt El Pistolero klaar voor het WK. 

In Uruguay worden de Clausura- en Aperturacompetities afgewerkt en wordt de winnaar van de landstitel bepaald met een onderling duel tussen de twee winnaars. Nacional won de Clausura-titel en mocht het zondag opnemen tegen Liverpool. Suárez wist vroeg in de tweede helft te scoren en was in de verlenging goed voor het tweede doelpunt van Nacional. Uiteindelijk wist de ploeg met 1-4 te winnen. 

Trainer Pablo Repetto is Suárez, die binnenkort naar het WK afreist, hoe dan ook dankbaar voor zijn bijdrage. Sinds de komst van de spits werd niet meer verloren. "Hij is een speler die aangeraakt is door een toverstaf en die levert als het moet. We weten niet wat de toekomst hem gaat brengen, maar ook als hij niet doorgaat dan zijn wij als club en als fans hem dankbaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!