Familiestrijd in huize Blind: 'Ik heb twee troeven, waar Daley niet aan tipt'

Familiestrijd in huize Blind: 'Ik heb twee troeven, waar Daley niet aan tipt'

07-12-2021 09:31 Laatste update: 13:52
Champions League 0 Reacties

Danny Blind hoopt dat zoon Daley in het belang van Ajax zoveel mogelijk records van hem overneemt. Dinsdagavond tegen Sporting Portugal kan het huidige Ajax een nieuw record vestigen.

De Amsterdammers behaalden namelijk nooit eerder achttien punten - en dus de volle buit - in de groepsfase van de Champions League. Het record staat met zestien punten nog altijd op naam van Danny Blind en consorten, behaald in 1995. Daley kan zijn vader dinsdagavond van de troon stoten. "Het blijft in dat geval in de familie", vertelt Danny tegen De Telegraaf. "Dan vind ik het niet zo erg."

Het aantal records en prijzen blijft onderwerp van gesprek bij de Blind-familie. "Alleen in de dollende sfeer vliegen we elkaar in de haren, want hoe meer records hij pakt, des te beter het Ajax vergaat", stelt Danny, die het niet kan laten een sneertje uit te delen aan zijn zoon. "Ik heb nog steeds twee troeven, waar Daley niet aan kan tippen: de Champions League- en wereldbekerwinst in 1995. Maar heel eerlijk, ik hoop dat hij die prestaties ook evenaart of overtreft."

Ajax-Sporting Portugal is dinsdagavond een formaliteit, aangezien beide ploegen zeker zijn van overwintering in de Champions League. Wel kan de formatie van Erik ten Hag beslag leggen op een nieuw record. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie