Nieuws

Slechte generale voor Lazio in aanloop naar cruciaal Europees duel met Feyenoord

Slechte generale voor Lazio in aanloop naar cruciaal Europees duel met Feyenoord

30-10-2022 20:11
2

Salernitana heeft zondagavond het juiste voorbeeld gegeven aan Feyenoord. In Stadio Olimpico in Rome won de Italiaanse middenmoter met 1-3 van Lazio. Donderdag spelen de Romeinen in De Kuip, in de strijd om een plek bij de laatste 32 van de Europa League.

Enkele minuten voor rust kwam Lazio op voorsprong. Mattia Zaccagni schoot raak op aangeven van Luis Alberto. In de tweede helft draaide de score volledig. Voormalig Italiaans international Antonio Candreva zorgde met een fraaie lob voor de gelijkmaker. Federico Fazio kopte Salernitana niet veel later op 1-2.

Een kwartier voor tijd viel ook de derde voor de ploeg waarbij Franck Ribéry afgelopen maand aankondigde te zullen stoppen met voetballen. Boulaye Dia kon makkelijk binnentikken. Tonny Vilhena viel in de slotfase nog in.

Lazio had de tweede plek in de Serie A vanavond kunnen grijpen, maar deed dat dus niet. Daarom staan de mannen van Maurizio Sarri voorlopig op de vierde plaats. Salernitana staat negende. Feyenoord – Lazio begint donderdagavond om 18.45 uur. De Rotterdammers hebben vijf punten, net als FC Midtjylland. Lazio en Sturm Graz staan gezamenlijk bovenaan in poule F met acht punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!