KKD-spektakel: Excelsior ruikt koppositie, Jong Ajax wint met man van 12 miljoen

06-12-2021 21:58 Laatste update: 22:24

In de Keuken Kampioen Divisie viel maandagavond wederom genoeg te beleven. Excelsior komt door een overwinning in de buurt van koploper FC Volendam, Jong Ajax won van FC Emmen met miljoenenaankoop Mohamed Daramy en De Graafschap boekte een bizarre overwinning op bezoek bij Jong PSV.

Jong AZ - Excelsior 0-2
Excelsior ging op bezoek bij het Jong AZ van trainer Maarten Martens. Op het AFAS trainingscomplex boekte de Rotterdamse club een 0-2 overwinning.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen moest lang wachten op de bevrijdende treffer. Marouan Azarkan werd het goudhaantje door in de tachtigste minuut een corner in één keer raak te knallen. Niet veel later mocht Jong AZ-speler Mohamed Taabouni inrukken met zijn tweede gele kaart. Thijs Dallinga maakte in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 voor zijn rekening te nemen.

De overwinning voor de Rotterdammers kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar en zo werd een belangrijke zege geboekt. Excelsior blijft tweede en profiteert optimaal van de misstap van koploper FC Volendam bij Helmond Sport: het gat is nu nog maar één punt.

Jong Ajax - FC Emmen 1-0
Op De Toekomst heeft Jong Ajax met 1-0 gewonnen van FC Emmen. Middenvelder Youri Regeer werd de matchwinner door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag trad in een sterke formatie aan, met basisplekken voor onder meer Devyne Rensch en Mohamed Daramy.

De bezoekers uit Drenthe creëerden meer kansen dan de gastheren, maar wisten het kansenoverwicht niet in de score uit te drukken. Zo leidt de formatie van Dick Lukkien een pijnlijke nederlaag in de jacht op promotie. FC Emmen staat vierde, Jong Ajax bezet de knappe derde plaats.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag 1-4
ADO Den Haag heeft met 1-4 gewonnen op bezoek bij Jong FC Utrecht. De residentieclub was duidelijk een maatje te groot voor het beloftenelftal.
Ricardo Kishna had het in de eerste helft vooral op zijn heupen. Na een goede actie werkte de ongelukkige Gabriël Çulhacı de bal tussen de eigen palen. Binnen twintig minuten kwamen de bezoekers op rozen toen diezelfde Kishna handig raak schoot na een goede actie van Vincente Besuijen.

De sterke spits Thomas Verheydt wist ook zijn goaltje mee te pikken. In de 51e minuut wist de boomlange aanvaller de 0-3 aan te tekenen, door van dichtbij raak te koppen. Het feest werd nog mooier voor de formatie van Ruud Brood toen Amar Ćatić de 0-4 maakte. Mohamed Mallahi redde nog de eer voor Utrecht en bepaalde de eindstand op 1-4.

Ondanks alle onrust rondom ADO, presteert de club prima in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg bezet de vijfde plaats en kijkt tegen een achterstand van zeven punten aan op koploper FC Volendam. Zonder de zes punten die in mindering gebracht zijn, zouden de Hagenaars de tweede plek op het tweede niveau van Nederland bezetten.

Jong PSV - De Graafschap 2-3
De ontmoeting tussen Jong PSV en De Graafschap is geëindigd in een gelijkspel: 2-2. Op de Herdgang werden de punten gedeeld. De wedstrijd zal de boeken in gaan dankzij een kolderieke eigen goal van Ismael Saibari.

In de blessuretijd van de eerste helft schoot de jongeling op onverklaarbare wijze de bal achter zijn eigen doelman. De bal zeilde hoog het doel in. Daarvoor had Fedde Leysen de bezoekers op voorsprong gezet.

De Eindhovenaren leken er met de volle buit van door te gaan toen Simon Colyn de thuisploeg op voorsprong zette, maar niets bleek minder waar. Jonathan Opoku scoorde in de 76e minuut de gelijkmaker namens de Superboeren. Jasper van Heertum werd in de ultieme slotfase de matchwinnaar. De centrale verdediger scoorde de winnende treffer in de laatste minuut en zorgde er zo voor dat de drie punten mee naar Doetinchem gingen.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor de bezoekers. Saibari zal nog lang terugdenken aan zijn merkwaardige eigen doelpunt. Jong PSV is middenmoter. De Graafschap betreedt de top-vijf van de ranglijst dankzij de zege in Brabant.