Nieuws

Bosschaart leeft mee met De Jong: 'Hij heeft zich heel erg proberen te vermannen'

Bosschaart leeft mee met De Jong: 'Hij heeft zich heel erg proberen te vermannen'

30-10-2022 11:16 Laatste update: 13:35

Pascal Bosschaart nam door de ziekte van Henk de Jong het stokje als hoofdtrainer over bij SC Cambuur. De voormalig prof heeft enkel lof voor De Jong, maar geeft aan dat hij niet meer zichzelf was door de ziekte.

De Jong gaf eerder deze maand aan te stoppen als hoofdtrainer van Cambuur. De voormalig trainer heeft een cyste in zijn hoofd en kan zich daardoor niet meer volledig focussen op Cambuur. Bosschaart nam het stokje over van De Jong en ging bij Goedemorgen Eredivisie in op de vervelende situatie. "Hij heeft zich heel erg proberen te vermannen. Hij voelt best wel wat druk. Henk is natuurlijk een trainer die overal bij wil zijn en iedereen te woord wil staan. Dat kost hem zo veel energie dat hij zijn energie niet meer op het veld kwijt kon en hij niet meer lekker in zijn vel zat."

Bosschaart werkte vier jaar samen met De Jong en merkte dat hij niet meer zichzelf was. "Hij was wat kribbig soms. Dat moet je ook zijn soms naar ons toe. Maar uiteindelijk was hij naar ons toe niet in zijn humeur en daar hebben we hem mee geconfronteerd. Toen was hij wel blij dat we dat aan hem zagen." Bosschaart sluit een terugkeer van De Jong volledig uit en geeft aan dat hij niet meer terugkomt als hoofdtrainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!