Nieuws

Zerrouki blikt terug op uitschakeling: 'Zwaarste moment uit mijn carrière'

Zerrouki blikt terug op uitschakeling: 'Zwaarste moment uit mijn carrière'

30-10-2022 09:46 Laatste update: 09:51

Ramiz Zerrouki heeft er nog altijd moeite mee dat Algerije niet meedoet aan het WK in Qatar. De middenvelder van FC Twente werd anderhalf jaar geleden opgeroepen voor de nationale ploeg, maar het land wist zich niet te kwalificeren. 

Zerrouki blikt in gesprek met FC Twente TV terug op zijn eerste ervaringen met de nationale ploeg. "Het is allemaal nieuw en het komt allemaal op je af. Je moet daar mee zien te dealen en je moet jezelf weten te redden. Het is een andere cultuur en een andere taal. Het is niet zoals in Nederland. Het is heel anders."

Algerije werd op een pijnlijke manier uitgeschakeld voor het landentoernooi: het land trof Kameroen in de play-offs en had de eerste wedstrijd met 1-0 gewonnen. In de verlenging van de tweede wedstrijd maakte de Algerijnen de gelijkmaker in de 118de minuut en leek de buit binnen, maar Kameroen schoot die droom in de 124ste minuut aan diggelen.

"Dat is nog steeds het zwaarste moment uit mijn carrière. Ik ben er nog steeds niet overheen. Ik weet ook niet of die dag wel gaat komen. Maar uiteindelijk gaat het leven verder. Je mag er aan denken en het mag vaak terugkomen in je hoofd, maar het mag je niet dwars gaan zitten", besluit Zerrouki. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s