Sporting met jong elftal tegen Ajax: Aan de speelwijze verandert niets

Sporting met jong elftal tegen Ajax: "Aan de speelwijze verandert niets"

06-12-2021 21:36 Laatste update: 22:07
Champions League 0 Reacties

Sporting Portugal gaat zonder een aantal vaste waardes op jacht naar een resultaat in Amsterdam in het Champions League-treffen met Ajax. Beide clubs verzekerden zich al van een plek in de volgende ronde van het miljardenbal. Sporting-trainer Rúben Amorim blikt vooruit.  

De Portugese oefenmeester wil jonge talenten aan het werk zien in Amsterdam, zo gaf hij aan op de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting. Collega-trainer Erik ten Hag van Ajax liet zich eerder op de maandag niet in zijn kaarten kijken over een mogelijke opstelling. Amorim maakt wel het één en ander bekend over zijn elf starters.  

Zo zal het doel verdedigd worden door João Virgínia, een 22-jarige huurling van Everton. Ook zeker is dat een tiener zal starten op één van de backposities. De 18-jarige Flávio Nazinho of Gonçalo Esteves mag morgen vanaf het eerste fluitsignaal meedoen in de Johan Cruijff Arena.  

"Aan de speelwijze verandert niets, maar we gaan wel met een paar andere spelers beginnen", laat de trainer weten. "João start omdat we hem huren en aan het einde van het seizoen moeten beslissen of we hem willen houden. Daarom willen we hem in actie zien in dit soort wedstrijden. We willen winnen, maar ik houd rekening met het grotere plaatje." 

"We willen iedereen naar hetzelfde niveau krijgen, daarom geven we wat jongere spelers de kans om te starten in een Champions League-wedstrijd. We zijn met een project op de lange termijn bezig en we willen iedere minuut profiteren van deze ontwikkeling", is de coach duidelijk over zijn beweegredenen zijn elftal te wijzigen.  

"We voelen altijd dezelfde druk, wie we ook treffen. Die nederlaag deed pijn, maar gaf ons ook kracht", refereert de trainer aan de 1-5 veegpartij in Lissabon. "In deze competitie moet je iedere minuut scherp zijn. We kunnen alleen winnen in dit toernooi als iedereen hetzelfde niveau haalt. Ik verwacht een geweldige wedstrijd." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie