'Duits toptalent wijst FC Barcelona af en wil naar Bundesliga'

'Duits toptalent wijst FC Barcelona af en wil naar Bundesliga'

06-12-2021 21:23 Laatste update: 22:07
Bundesliga (Oostenrijk) 0 Reacties

Karim Adeyemi, grote smaakmaker bij Red Bull Salzburg, lijkt niet naar FC Barcelona te verkassen. De jonge Duitse aanvaller staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. Borussia Dortmund lijkt de beste papieren in handen te hebben.  

"Volgens onze informatie heeft Karim Adeyemi FC Barcelona afgewezen", laat transferspecialist Max Bielefeld aan Sky Sports weten. De hoofdreden om niet voor de Blaugranas te kiezen is dat de jongeling bang is om uit beeld te raken voor Duitse deelname aan het EK van 2024. Adeyemi, zoon van een Ghanese vader en een Roemeense moeder, denkt meer kans te maken om geselecteerd te worden als hij in de Bundesliga speelt.   

Michael Zorc, directeur spelersbeleid van Borussia Dortmund, liet een aantal dagen geleden weten een hoge pet van de 19-jarige aanvaller op te hebben. "Adeyemi is een groot Duits talent. Hij heeft een heel goed profiel; brengt extreme snelheid en een profiel dat fundamenteel opwindend is", is de Duitser lyrisch tegenover Bild.    

Ondanks vermeende interesse van RB Leipzig, lijkt het erop dat Borussia Dortmund ver wil gaan voor de tiener die dit seizoen al drie keer scoorde in de Champions League en elf keer met scherp schoot in de Oostenrijkse Bundesliga. Geïnteresseerde clubs lijken diep in de buidel te moeten tasten voor Adeyemi: zijn contract loopt door tot medio 2024. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie