Wedstrijdverslag

Twee wonderschone doelpunten helpen Utrecht langs sterk spelend Heerenveen

Twee wonderschone doelpunten helpen Utrecht langs sterk spelend Heerenveen

29-10-2022 18:40 Laatste update: 18:42

FC Utrecht heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt op sc Heerenveen. De Domstedelingen hadden niet het beste van het spel, maar gingen wel uitermate effectief om met de kansen: 1-2.

In een vermakelijk duel was het Heerenveen dat de openingsfase naar zich toetrok. Amin Sarr kreeg twee goede kansen om de openingstreffer te maken, wat ook gold voor Rami Al Hajj. Na ruim een half uur spelen was het raak voor de ploeg van Kees van Wonderen: Sydney van Hooijdonk kopte een bal tegen de touwen: 1-0.

Na de openingstreffer van Van Hooijdonk was het Utrecht dat snel met een antwoord kwam, en hoe. Anastasios Douvikas volleerde het leer snoeihard achter doelman Andries Noppert. De doelman – die nog altijd kans maakt om naar het WK in Qatar te gaan – heeft hem alleen maar gehoord: 1-1.

Na rust was het spel enigszins in evenwicht. Echt grote kansen kwamen er niet, totdat Modibo Sagnan Utrecht plots weer aan de leiding bracht. De Fransman dribbelde zich vakkundig langs drie Friezen en werkte met links af: 1-2. Na het doelpunt van Sagnan was het vooral tegenhouden voor de Domstedelingen. Dat lukte, waardoor de ploeg van Henk Fraser naar de zesde plek klimt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!