Nieuws

Twee Nederlandse scheidsrechters in CL aangesteld, Italiaan leidsman bij Ajax

Twee Nederlandse scheidsrechters in CL aangesteld, Italiaan leidsman bij Ajax

06-12-2021 20:33 Laatste update: 20:59

De UEFA heeft de scheidsrechters-aanstellingen voor de laatste groepsduels in de Champions League bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal staat onder leiding van Davide Massa.  

De Italiaanse arbiter floot de Amsterdammers nog niet eerder. De regerend landskampioen is al zeker van de groepswinst, net als de Portugezen sowieso op de tweede plek in de groep eindigen. In november 2020 was de leidsman de eindverantwoordelijke in de vriendschappelijk interland tussen Nederland en Spanje, die met een 1-1 gelijkspel onbeslist bleef.   

Twee Nederlandse scheidsrechters hebben een duel toegewezen gekregen door de Europese voetbalbond. Danny Makkelie heeft een fraai affiche voor de boeg. Hij moet de wedstrijd tussen AC Milan en Liverpool in goede banen zien te leiden. De Rossoneri moeten winnen om overwintering in het miljardenbal te realiseren.  

Serdar Gözübüyük is aangesteld als arbiter bij het treffen tussen Zenit en Chelsea. In Sint-Petersburg kan de ploeg van Hakim Ziyech middels een overwinning de groepswinst binnenhalen. Nederlanders Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong van FC Barcelona krijgen de Roemeen Ovidiu Hategan als leidsman in de laatste wedstrijd tegen Bayern München. De ploeg van trainer Xavi speelt voor de tweede plaats in poule E. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!