Transfernieuws

'Winters vertrek Van de Beek niet uitgesloten: 'Mogelijk neemt United verlies''

'Winters vertrek Van de Beek niet uitgesloten: 'Mogelijk neemt United verlies''

29-10-2022 09:46
2

Terwijl Erik ten Hag nog een rol ziet weggelegd voor Donny van de Beek bij Manchester United, denken ze daar in de Engelse pers anders over. Sky Sports-verslaggever Dharmesh Sheth acht de kans aanwezig dat de middenvelder in januari met verlies van de hand wordt gedaan.

"Je weet maar nooit. In januari is het mogelijk dat United zijn verlies neemt en kijkt of er een club bereidt is geld te betalen voor Donny van de Beek", aldus Seth tegenover Givemesport. "Het was interessant om te weten dat United tijdens de vorige winterse transferperiode, toen Everton hem huurde, hem liever aan een Europese club had verhuurd waar het tempo wat lager ligt. Dat zou beter bij de manier van spelen van Van de Beek passen", aldus de verslaggever.

Uiteindelijk vertrok Van de Beek dus naar Everton, maar dat was ook geen succes. "Als hij over de grens was gaan spelen, had hij meer wedstrijden kunnen afwerken, goed kunnen presteren en bij United kunnen terugkeren met een goede marktwaarde", begint Seth. "In plaats daarvan ging hij naar Everton. Wat met hem gebeurde bij United, gebeurde daar ook, omdat het niet de juiste keuze was."

Van de Beek maakte in 2020 voor ongeveer veertig miljoen euro de transfer van Ajax naar Manchester United. De spelverdeler heeft nog een contract tot medio 2025 bij The Mancunians.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!