Nieuws

Slot pareert kritiek op wisselbeleid bij Feyenoord: 'Zo gaat dat als je niet wint'

Slot pareert kritiek op wisselbeleid bij Feyenoord: 'Zo gaat dat als je niet wint'

29-10-2022 08:31
1

Arne Slot kreeg in zijn Feyenoord-tijd nog niet vaak kritiek, maar na de nederlaag tegen Sturm Graz (1-0) was niet iedereen het eens met zijn wisselbeleid. De trainer pareert die kritiek nu tegenover het Algemeen Dagblad.

Slot werkt al sinds de veelbesproken drukke zomer van Feyenoord aan het smeden van en op elkaar ingespeeld team. Dat gaat steeds beter. "Ik zie geen team dat de ene na de andere kans weggeeft. Ik zie een elftal dat heel goed in staat is de vrije man op het middenveld aan te spelen van achteruit. Wat trainbaar is, loopt vrij aardig", aldus Slot tegenover het AD.

Feyenoord kwam prima voor de dag in de eerste helft tegen Sturm Graz, maar in de tweede helft ging het mis. De wissels van Slot zouden daar aan hebben bijgedragen. "Ik ben wel heel nieuwsgierig wie de mensen dan hadden willen zien invallen. Op basis van zijn invalbeurt tegen Fortuna dachten de mensen misschien aan Patrik Walemark, maar als je hem zag invallen tegen Sturm Graz dan kun je je misschien ook een andere mening voorstellen."

Slot neemt de kritiek niet al te serieus. "Als je niet wint, hadden mensen andere opstellingen en wissels willen zien. Zo gaat dat. De afgelopen vier maanden zijn sowieso veel moeilijker geweest dan de eerste twaalf maanden. Uitvloeisel daarvan is dat we nu op een positie staan waar we vorig jaar in Europa niet eenmaal hebben gestaan. Wel op een ander niveau dan de Conference League natuurlijk. Maar het klopt, dit is een veel lastigere periode."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie