Nieuws

Clash met grootmacht PSG voor Club Brugge: 'Kunnen dromen van kwalificatie'

Clash met grootmacht PSG voor Club Brugge: 'Kunnen dromen van kwalificatie'

06-12-2021 19:43 Laatste update: 20:05
0

Morgen staat de belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Paris Saint-Germain op het programma voor Club Brugge. In de wedstrijd tegen de Franse grootmacht proberen de Belgen kwalificatie voor de Europa League te bewerkstelligen. Coach Philippe Clement blikt vooruit.  

In de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting is de oefenmeester vooral content dat er 'nog gesproken kan worden over kwalificatie in deze groep'. Club Brugge begon het Champions League-seizoen nog stormachtig met vier punten uit de eerste twee wedstrijden.  

"We hebben in die eerste twee matchen exceptioneel gepresteerd", memoreert de coach. "En daarna hebben we nog goede momenten gehad, maar de realiteit is wat het is", doelt de oefenmeester op de laatste drie duels in het miljardenbal die met ruime cijfers verloren gingen. 

Clement is blij dat zijn ploeg nog steeds zicht heeft op Europese overwintering, ondanks de zware poule. "Het is mooi dat we voor de zesde wedstrijd zelfs nog van kwalificatie kunnen dromen tegen deze ploegen, met deze budgetten. Ons nog plaatsen voor de Europa League zou een mirakel zijn." 

"Ik had op voorhand gezegd dat we drie stunts nodig zouden hebben. We hebben er voorlopig twee gerealiseerd. We zullen er alles aan doen om ook die derde stunt te halen", besluit de 47-jarige Antwerpenaar. Eén ding is zeker voor de Belgische formatie: het moet sowieso beter presteren dan RB Leipzig tegen Manchester City om tot de Europa League door te dringen. Club Brugge heeft net als Leipzig vier punten, alleen is het onderlinge resultaat in het voordeel van de Duitsers.
  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie