Nieuws

Supportersvereniging Feyenoord reageert op rellen: 'Zo onnodig om te gaan slopen'

Supportersvereniging Feyenoord reageert op rellen: 'Zo onnodig om te gaan slopen'

28-10-2022 17:55

Feyenoord verloor donderdagavond in de Europa League met 1-0 bij Sturm Graz, maar na afloop ging het over veel meer dan alleen de nederlaag. Volgens de lokale politie zijn er bij ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen namelijk meerdere gewonden gevallen, waaronder ook agenten. Op weg naar hun hotel zouden twee Nederlanders zijn neergestoken.

"Zulke wedstrijden, met zoveel geweld, hebben we in Graz niet eerder meegemaakt", stelde een woordvoerder van de Oostenrijkse politie. Er zijn in totaal tien mensen gearresteerd, waaronder vier verdachten van de steekpartij.

De ME gebruikte in het stadion pepperspray, om rellende supporters in bedwang te kunnen houden. "De supporters gebruikten ook pepperspray en gooiden met alles wat ze te pakken konden krijgen."

Kees Lau, voorzitter van FSV De Feijenoorder, reageerde op de gebeurtenissen. "Zo onnodig om de boel te gaan slopen na de wedstrijd", zegt hij op Twitter. "Wees boos op Feyenoord. Die hebben het volkomen onnodig verkloot tegen een hele matige tegenstander." Even later kwam er een officiële verklaring naar buiten. "Buiten het bovengenoemde gedrag zijn we ook geschrokken van de reactie van de Oostenrijkse autoriteiten in en rondom het stadion. Veel supporters die zich buiten de gehele ophef hielden zijn er ook de dupe van geworden. Het gebruik van pepperspray in het stadion gaat in onze ogen een stap te ver. Een ongewenste situatie die net als de eerstgenoemde vernielingen onderzocht dient te worden. We zullen hierover met de club in gesprek gaan."

Feyenoord reageerde zelf ook, zo meldt het Algemeen Dagblad. "In samenwerking met onder andere Sturm Graz en de lokale autoriteiten verzamelt Feyenoord de komende dagen zoveel mogelijk informatie en worden beelden bekeken, teneinde op basis van een zo compleet mogelijk overzicht de juiste conclusies te trekken en maatregelen te treffen." De club benadrukte dat het alle vormen van geweld, vernielingen en agressief gedrag volledig afkeurt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie