Nieuws

'De Gea kan derde WK vergeten, bondscoach Enrique houdt wel plek vrij voor Ramos'

'De Gea kan derde WK vergeten, bondscoach Enrique houdt wel plek vrij voor Ramos'

28-10-2022 16:33 Laatste update: 16:36
1

David de Gea kan zijn derde WK vergeten. De 31-jarige doelman maakt namelijk geen deel uit van de Spaanse voorselectie, waar onder meer het Spaanse AS het een en ander over weet te melden.

De Gea is de vaste nummer één onder de lat bij Manchester United en maakt volgens velen indruk, maar zal er in Qatar dus niet bij zijn. Bondscoach Luis Enrique maakte wel plaats vrij voor Unai Simón (Athletic Bilbao), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford), Kepa Arrizabalaga (Chelsea) en David Soria (Getafe). De eerste drie namen zullen hoogstwaarschijnlijk ook bij de definitieve selectie zitten.

Daarentegen lonkt voor Sergio Ramos een terugkeer in de Spaanse selectie. En dat is opvallend, want de 36-jarige recordinternational kwam voor het laatst in maart 2021 in actie voor La Roja. Ramos moest zijn debuutseizoen bij Paris Saint-Germain lang aan zich voorbij laten gaan door blessureleed, maar is ondertussen van vaste waarde in de defensie van de Fransen.

De Spaanse voetbalbond zal op verzoek van Enrique de pre-lijst niet openbaar maken. Op 14 november moeten de definitieve spelerslijsten worden ingeleverd bij de FIFA. Die mogen uit 26 spelers bestaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!