Nieuws

Memphis gelooft in kansen Barcelona: 'Barça hoort in Champions League'

Memphis gelooft in kansen Barcelona: 'Barça hoort in Champions League'

06-12-2021 19:06 Laatste update: 20:00

Memphis Depay heeft vooruitgeblikt op de cruciale Champions League-wedstrijd van FC Barcelona tegen Bayern München van woensdag. Om nog iets van het seizoen te maken is overwintering in de Champions League van levensbelang voor de Cataloniërs. 

De aanvalsleider, die deze week veelvuldig bekritiseerd werd na zijn teleurstellende optreden in de wedstrijd tegen Real Betis (0-1 nederlaag), laat er in gesprek met het clubkanaal van FC Barcelona geen gras over groeien. "We moeten hard werken en alles eraan doen om tot een resultaat te komen. Het begint met geloven en wij zijn FC Barcelona, dus natuurlijk is het mogelijk", is de Nederlander uitgesproken. 

"De fans weten dat ook. We denken niet aan andere competities dan aan de Champions League, dat is het hoogst mogelijke podium. Barça hoort daar", laat Memphis strijdvaardig weten. Bij een overwinning zijn de Blaugranas verzekerd van een plek in de knock-outfase van het toernooi. Benfica strijdt met de Spanjaarden om de tweede plaats: mochten de Portugezen niet weten te winnen van Dinamo Kiev, is overwintering in Europa's meest prestigieuze toernooi ook een zekerheid voor Barcelona. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!