Nieuws

'Monza is in shock na aanval op Pablo Mari en vraagt bond om uitstel van duel'

'Monza is in shock na aanval op Pablo Mari en vraagt bond om uitstel van duel'

28-10-2022 12:53

Monza heeft de Italiaanse voetbalbond gevraagd het duel met Bologna uit te stellen. De club stelt te veel in shock te verkeren na de aanval op Pablo Mari, die in een winkelcentrum in Italië in zijn rug werd gestoken door een verwarde man. 

Sky Sports meldt dat Monza nu niet de focus op het duel kan leggen, dat maandagavond op de agenda staat. Mari stelde zelf in het ziekenhuis al dat hij klaar wilde zijn voor het affiche op maandag, maar de club ziet dat niet zitten. Monza staat knap vijftiende in de Serie A en moet het, tenzij de Italiaanse bond toestemming geeft om het duel te verzetten, het opnemen tegen nummer dertien Bologna. 

De voetbalwereld werd donderdagavond wakkergeschud door het nieuws uit Italië. Een 46-jarige man met mentale problemen begon op mensen in te steken in een supermarkt. Mari is buiten levensgevaar. 'Hij heeft een diepe snee in zijn rug, maar gelukkig zijn er geen vitale organen geraakt. Hij is niet in levensgevaar en herstelt waarschijnlijk snel', liet Monza op donderdag weten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!