Transfernieuws

'Real wil snel werk maken van sensatie uit Brazilië (16) en trekt de portemonnee'

'Real wil snel werk maken van sensatie uit Brazilië (16) en trekt de portemonnee'

28-10-2022 12:26 Laatste update: 12:32

Real Madrid wil zo snel mogelijk werk maken van Endrick Felipe. De zestienjarige sensatie van Palmeiras staat bij veel topclubs op de kaart, maar De Koninklijke is bereid een miljoenenbedrag op tafel te leggen. 

Het Spaanse MARCA meldt dat de Madrilenen zich al bij Palmeiras hebben gemeld met een bedrag van twintig miljoen euro. Paris Saint-Germain was als eerste topclub geïnteresseerd in de tiener die in 2006 (!) werd geboren, maar Real hoopt de Parijzenaren de pas af te snijden met een concreet bod. Endrick schoot dinsdag een record aan diggelen en werd de jongste doelpuntenmaker ooit in de Braziliaanse Serie A. De speler was 16 jaar, drie maanden en vijf dagen oud. 

Endrick is volgens het medium al langsgeweest op het trainingskamp van de Spaanse club en afgevaardigden hebben al twee keer de reis naar Brazilië gemaakt. Real heeft al de nodige ervaring met succesverhalen uit Brazilië: Vinícius Jr. en Rodrygo Goes werden vóór hun achttiende al gecontracteerd door de club. Daar komt bij dat Endrick dezelfde zaakwaarnemer als Vinícius heeft. 

Het Braziliaanse talent staat al langer op de kaart. De speler maakte op zijn vijftiende al grote indruk bij Palmeiras. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!