Nieuws

Ten Hag bespreekt goal Ronaldo en actie 'clown' Antony: 'We eisen meer'

Ten Hag bespreekt goal Ronaldo en actie 'clown' Antony: 'We eisen meer'

28-10-2022 10:11 Laatste update: 11:17

Erik ten Hag is na afloop van de 3-0 overwinning op Sheriff Tiraspol erg blij met het doelpunt van Cristiano Ronaldo. Daarnaast gaat de Manchester United-manager in op de veelbesproken overbodige individuele actie van Antony.

Over de Portugese superster was de afgelopen week veel te doen. Nadat hij weigerde in te vallen tegen Tottenham Hotspur, ontbrak hij in de selectie tegen Chelsea. Tegen de Moldavische voetbaldwerg maakte hij zijn rentree in de basis en scoorde hij in de 81ste minuut. Daarvoor hielp hij nog meerdere grote kansen om zeep. "Hij bleef doorgaan – hij gaf niet op – daarom is hij zo goed", zei Ten Hag na afloop op het persmoment na afloop van het duel.

Ten Hag verwacht dat de 37-jarige spits op dreef komt, nu hij eindelijk weer eens gescoord heeft. "Het was geweldig om Ronaldo zijn doelpunt te zien maken. Hij creëerde kansen, het team creëerde kansen voor hem. We weten dat hij de kansen af kan maken. Hij had een doelpunt nodig en nu ben ik ervan overtuigd dat er meer zullen volgen."

Circus Antony

Antony viel in de eerste helft vooral op door zonder tegenstander in de buurt met de bal aan zijn voeten twee keer om zijn as te draaien om vervolgens de bal kansloos in te leveren. "Ik heb geen probleem met trucjes, zolang het maar functioneel is. Als je de bal niet verliest, dan is het oké, maar als het een truc is om maar een truc te doen, dan zal ik hem corrigeren", sprak Ten Hag.

Na de theepauze keerde de Braziliaan niet meer terug in het veld. Marcus Rashford was zijn vervanger. "Ik eis meer van hem. Ik verwacht meer loopacties achter de verdediging, hij moet vaker in de zestien komen en meer in de ruimte verschijnen. We eisen meer dominantie", aldus de Nederlander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!