Nieuws

Atlético manoeuvreert zich in underdogpositie: 'Porto overduidelijk favoriet'

Atlético manoeuvreert zich in underdogpositie: 'Porto overduidelijk favoriet'

06-12-2021 18:38 Laatste update: 19:11

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone heeft zich voorafgaand aan de Champions League-ontmoeting met FC Porto in de underdogpositie gemanoeuvreerd. Voor de Spanjaarden volstaat alleen een overwinning om te overwinteren in de Champions League.  

"Porto kan met de manier waarop ze druk zetten voor een intense wedstrijd met hoog tempo zorgen. Het is in mijn ogen een heel sterk team dat overduidelijk de favoriet is. Ze hebben niet voor niks meer punten dan wij en AC Milan", prijst de Argentijnse coach de Portugese opponent op de persconferentie

Mocht Atlético winnen van FC Porto, is het alsnog afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Liverpool en AC Milan. Als de Italianen winnen van de Engelsen komt het aan op doelsaldo, wat momenteel in het voordeel van de Rossoneri is.  

De bespeler van het Wanda Metropolitano draait ook matig in La Liga. De regerend landskampioen kijkt tegen een achterstand van tien punten aan op stadsgenoot Real Madrid. Afgelopen zaterdag werd nog met 1-2 in eigen huis verloren tegen RCD Mallorca. 

Liverpool wist, net als Ajax en Bayern München, de eerste vijf groepsduels te winnen en zijn als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde. Atlético ontbrak in 2017/2018 voor het laatst in knock-outfase van het miljardenbal: toen eindigde de ploeg als derde in de poule en wist het uiteindelijk wel de Europa League te winnen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!