Nieuws

Oostenrijkse ME zet traangas in na rellen tussen Feyenoord- en Sturm Graz-aanhang

Oostenrijkse ME zet traangas in na rellen tussen Feyenoord- en Sturm Graz-aanhang

28-10-2022 08:56

Aanhangers van Feyenoord en Sturm Graz gingen donderdag op de vuist, zowel tijdens als ná het duel in Oostenrijk. De Oostenrijkse ME moest in actie komen en zette traangas in, waarbij meerdere gewonden en arrestanten vielen. 

De uitsupporters van Feyenoord hebben inmiddels een beruchte reputatie opgebouwd in Europa en om die reden stond de ME al klaar om in te grijpen in Graz. Veel Feyenoord-fans waren in het thuisvak te vinden en dat leidde tot de nodige confrontaties. "Heel heftig", zegt een anonieme Feyenoord-fan tegenover RTV Rijnmond. "Het waren vooral jonge gasten die op een confrontatie uit waren. Direct stormde de ME het vak naast het uitvak op. Zeker één raddraaier is opgepakt."

De ME aarzelde niet en zette traangas in. "Maar zij moesten dit wel gebruiken. Het was echt puur de schuld van onze eigen supporters. Ik heb echt plaatsvervangende schaamte", zegt een supporter tegenover het medium. "Maar op een gegeven moment werd er letterlijk naar iedereen met traangas gespoten. De Oostenrijkse ME leek wel in paniek."

Feyenoord-supporters maakten het dit kalenderjaar al eerder bont in Marseille. Ook op bezoek bij FC Midtjylland ging het fout. "Het zou mij niet verbazen als we na vanavond voorlopig Europa niet meer in mogen", luidt het oordeel van een ooggetuige. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!