'PSV en Schmidt in gesprek over contractverlenging: investeringen heikel punt'

'PSV en Schmidt in gesprek over contractverlenging: investeringen heikel punt'

06-12-2021 18:24 Laatste update: 19:10
Eredivisie 0 Reacties

Nadat eerder op de maandag Der Kicker meldde dat PSV-trainer Roger Schmidt in Eindhoven blijft na vermeende interesse van RB Leipzig, bevestigen Voetbal International en het Eindhovens Dagblad deze stelling. Het contract van de coach loopt na dit seizoen af. Beide partijen willen graag met elkaar verder, alleen is er één hoofdpijndossier.  

De 'bal ligt bij PSV' en 'PSV zet duidelijk in op verlenging van Schmidt, maar niet ten koste van alles' laat VI op niet mis te verstane wijze weten. Tegenover een voortzetting van de samenwerking staan beide partijen positief, een heikel punt in de onderhandelingen is het te voeren transferbeleid. De Duitser wil graag meer kapitaal tot zijn beschikking krijgen om de selectie verder te versterken.  

Na de 5-0 oorwassing tegen Ajax was Schmidt helder in zijn analyse. Voor zijn gevoel was de titelstrijd al voor 80-20 in het voordeel van de Amsterdammers beslist. De Duitser ziet investeren in de selectie als essentieel om de kloof met de hoofdstedelingen te verkleinen. Door een commerciële kapitaalinjectie van dertig miljoen euro en voor vijftig miljoen euro aan uitgaande transfers, is de kas bij PSV goed gevuld. Tot nu toe hielden de Brabanders echter de hand op de knip.  

Eerder deze week toonde Hertha BSC belangstelling in de diensten van Schmidt. Zijn naam werd ook sterk gelinkt aan RB Leipzig. Voor nu resten contractonderhandelingen tussen de Duitse coach en de Eindhovenaren om een verlenging van de samenwerking te realiseren. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie