Van den Brom ontslagen: 'Resultaten niet in overeenstemming met kwaliteiten'

Van den Brom ontslagen: 'Resultaten niet in overeenstemming met kwaliteiten'

06-12-2021 18:10 Laatste update: 19:10
Jupiler Pro League 0 Reacties

John van den Brom is niet langer trainer van KRC Genk. De Belgische club maakte maandagmiddag het ontslag van de Nederlandse oefenmeester bekend, de slechte resultaten van de laatste weken lagen ten grondslag aan het besluit. 

KRC Genk, vorig seizoen nog de nummer twee van de Pro League, speelde zondag met 1-1 gelijk tegen KV Mechelen. De Smurfen bezetten de achtste plaats in de Pro League. Genk won in ruim een maand tijd slechts één duel en werd tot overmaat van ramp door rivaal Club Brugge uitgeschakeld in de strijd om de beker.  

'De clubleiding heeft deze beslissing genomen omdat de resultaten niet in overeenstemming zijn met de kwaliteiten van de spelerskern en met de ambities die we dit seizoen samen hebben uitgesproken', laat Genk weten in een statement.  

Assistent-trainers Glen Riddersholm en Domenico Olivieri volgen de Nederlander tijdelijk op als eindverantwoordelijken. In een eerder stadium werd vaste assistent Dennis Haar al de wacht aangezegd. 'Wij bedanken John voor wat hij voor de club heeft gerealiseerd en wensen hem alle succes in de toekomst', sluit de club af.  

De opvolgers van Van den Brom staan direct voor een belangrijke confrontatie. Donderdag speelt de Belgische ploeg tegen Rapid Wien. Europese overwintering staat op het spel. Alle scenario's zijn nog mogelijk: zowel Europa League-, Conference League-overwintering als Europese uitschakeling. Een vereiste voor EL-overwintering is dat er minimaal gewonnen moet worden van de Oostenrijkers.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie