Nieuws

Flekken doet onthulling in aanloop naar WK: 'Speel het liefst met vier achterop'

Flekken doet onthulling in aanloop naar WK: 'Speel het liefst met vier achterop'

27-10-2022 15:41
4

Mark Flekken heeft in een interview met Voetbal International laten doorschemeren het liefst in een formatie met vier verdedigers te spelen. De SC Freiburg-doelman speelt met zijn werkgever meerdere systemen, terwijl bondscoach Louis van Gaal met vijf verdedigers lijkt aan te treden in Qatar.

In het gesprek met VI komt het favoriete systeem van Flekken ter sprake. "We spelen dit seizoen met vier achterin, maar ik heb de afgelopen jaren ook vaak met drie of vijf verdedigers gespeeld", vertelt de doelman over de stand van zaken bij de Bundesliga-club.

Daarbij geeft Flekken aan een voorkeur te hebben. "Ik speel het liefst met vier achterop in plaats van vijf. Dat komt doordat ik zelf een meer voetballende keeper ben. Ik vind persoonlijk dat als je met vijf achterop speelt, dat een klein beetje wegvalt."

"Dan is het iets minder, omdat je één van de centrale verdedigers direct voor je neus hebt staan. Dat is anders dan dat je de ruimte hebt om tussen twee centrale verdedigers te voetballen. Welk systeem we als team spelen, beslist de trainer." De viervoudig international is samen met Remko Pasveer, Jasper Cillessen en Justin Bijlow in een felle concurrentiestrijd verwikkeld wie zich de eerste doelman op het WK mag noemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie