Exclusive

Twaalf clubs zeker van CL-overwintering, extreem sterke bezetting in EL

Twaalf clubs zeker van CL-overwintering, extreem sterke bezetting in EL

27-10-2022 11:55 Laatste update: 15:49

Door de 0-3 nederlaag van Ajax tegen Liverpool is uitschakeling in de Champions League een feit voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder en zijn de Engelsen zeker van de volgende ronde. VoetbalNieuws zet op een rijtje welke tickets al vergeven zijn en welke teams op koers liggen voor het bereiken van de knock-outfase in zowel de Champions- als de Europa League.

Maar liefst twaalf van de zestien deelnemers aan de achtste finale van de Champions League zijn na de vijfde speelronde duidelijk: Napoli, Liverpool, Club Brugge, FC Porto, Bayern München, Internazionale, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Benfica zullen allemaal acte de présence geven in de knock-outfase van Europa's meest prestigieuze toernooi.

Twee de nog vier te verdelen tickets gaan naar Tottenham Hotspur (acht punten), Sporting Portugal (zeven punten), Eintracht Frankfurt (zeven punten) en Olympique Marseille (zes punten), uitkomend in Groep D. In poule E gaan AC Milan en Red Bull Salzburg uitmaken wie zich bij Chelsea in de achtste finale voegt en in Groep F maken RB Leipzig en Shakhtar Donetsk uit wie er met Real Madrid doorgaat naar de eliminatieronde.

Ajax - Liverpool

Extreem sterke Europa League

Alleen een wonder kan ervoor zorgen dat Ajax zich niet weet te plaatsen voor de Europa League: Rangers FC moet volgende week met vijf doelpunten verschil winnen om over de Amsterdammers heen te wippen en als derde te eindigen in Groep A. In de tussenronde van de Europa League wordt het deelnemersveld überhaupt zeer sterk. Juventus en Atlético Madrid stevenen af op afdaling naar het tweede toernooi van Europa. Teams als Sevilla en FC Barcelona zijn reeds als nummer drie zeker van deelname.

In de tussenronde nemen de nummers drie van een Champions League-poule het op tegen één van de nummers twee van de Europa League-groepen. Momenteel liggen zowel Feyenoord als PSV op koers om zich te plaatsen voor de knock-outfase, maar een confrontatie met Ajax zit er niet in. De UEFA staat niet toe dat twee ploegen uit hetzelfde land elkaar treffen in de knock-outfase van de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!