Ten Hag weerlegt 'kritiek' Tagliafico: Volgens mij interpreteer je dat verkeerd

Ten Hag weerlegt 'kritiek' Tagliafico: "Volgens mij interpreteer je dat verkeerd"

Ajax-trainer Erik ten Hag is tijdens zijn persconferentie van maandag geconfronteerd met de teksten van Nicolás Tagliafico. De linksback liet weten dat Ten Hag meer met de reservespelers zou kunnen praten, maar de trainer ziet dat anders.

Tagliafico speelt sinds begin 2018 bij Ajax en was onomstreden, maar is dit seizoen op de bank beland. "We hebben een sterke ploeg onder hem. Als ik hem was, zou ik meer praten met de spelers die op de bank zitten, dat vind ik belangrijk", liet hij dit weekend aan de NOS weten.

Ten Hag reageerde maandag desgevraagd op deze uitlatingen. "Volgens mij interpreteer je dat verkeerd: dat zei hij niet. Hij zei: als hij trainer was, wat zou hij dan doen?", aldus de 51-jarige Tukker, die zich naar eigen zeggen niet aangesproken voelt. "Ik praat heel veel met mijn spelers, ook met de wisselspelers, niet alleen met Nico. Hij is volwassen, op en top professional, hij kent zijn positie. Hij traint elke dag keihard en als de ploeg hem nodig heeft, dan staat hij er."

Andere spelers lijken echter meer persoonlijke aandacht nodig te hebben. "Er zijn jongere spelers, die het ook niet altijd begrijpen, die je zeker ook wel eens moet motiveren, die je wel eens uit het putje moet halen. En daar steek ik ook energie in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie