Nieuws

Slot: 'Weet in ieder geval zeker dat we er na twee nederlagen niet meer zijn'

Slot: 'Weet in ieder geval zeker dat we er na twee nederlagen niet meer zijn'

27-10-2022 11:13 Laatste update: 11:19

Feyenoord gaat donderdavond op bezoek bij Sturm Graz. Bij een overwinning is Europese overwintering zo goed als zeker. Arne Slot waakt voor te veel optimisme bij de Rotterdammers.

Door ESPN wordt de Feyenoord-trainer gevraagd of hij al een rekensommetje gemaakt heeft, voorafgaand aan het uitduel met de Oostenrijkers. "Zo ingewikkeld is het niet", zegt Slot op het persmoment. Als wij een keer winnen met ons doelsaldo, dan is de kans heel groot dat je in ieder geval overwintert. Dat is nog geen zekerheid dat het op Europa League-niveau gebeurd", doelt hij op het feit dat de nummer drie van de poule doorgaat naar de Conference League.

Slot blijft dan ook realistisch. "Maar we weten in ieder geval dat we er met twee nederlagen niet meer zullen zijn." Wat het geheim van de klinkende 6-0 overwinning op Sturm Graz eerder dit seizoen was? "Als ik dat wist, hadden we heel wat meer wedstrijden gewonnen. Het is voor ons uitzonderlijk dat onze kansen erin gaan. We zijn er wel aan gewend dat elke kans van de tegenstanders erin gaan", knipoogt Slot. "Gelukkig geven we weinig weg, want we hebben nog niet zoveel tegengoals gehad."

In Groep F van Europa's tweede clubtoernooi is het ongemeen spannend. Zowel Feyenoord, SS Lazio, FC Midtjylland én Sturm Graz vergaarden allen vijf punten uit vier wedstrijden. De Rotterdammers gaan aan kop met een doelsaldo van +4. De Oostenrijkers zijn hekkensluiter en hebben een negatief doelsaldo van -5.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!