Nieuws

Xavi in zak en as na deceptie tegen Bayern: 'We konden hun niveau niet bijbenen'

Xavi in zak en as na deceptie tegen Bayern: 'We konden hun niveau niet bijbenen'

27-10-2022 08:40 Laatste update: 10:35

Het drama is compleet in Barcelona na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Bayern München. Eerder op de woensdagavond veroordeelde Internazionale de Spanjaarden al tot de Europa League door zelf te winnen van Viktoria Plzen (4-0). Sergio Busquets werd uitgefloten en trainer Xavi Hernández verklaart de uitschakeling.

"We konden ons niet met hen meten", gaf Xavi eerlijk toe na afloop van het duel. "We konden hun niveau niet bijbenen. De uitschakeling? Die had invloed op ons spel. We kunnen niet anders dan doorgaan en aan de competitie denken. Het is waar dat we in een moeilijke groep zitten, maar vanavond gaven we niet thuis."

Er gebeurde iets opmerkelijks op de tribunes in het Camp Nou Spotify: Sergio Busquets werd uitgefloten. "Ik zei al dat we samen moeten blijven en de situatie onder ogen moeten zien. Er zijn meer wedstrijden. Een mislukking? Nee, ik vind het een tegenslag."

Barcelona-president Joan Laporta had ook nog zijn zegje over het resultaat. "Helaas heeft het wonder zich niet voltrokken. De boodschap aan onze supporters is om vooruit te kijken. We hebben La Liga, we hebben andere competities... En we hebben de beste supporters ter wereld. De trainer geeft de talenten speeltijd, dus we kunnen alleen maar beter worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!