Bekritiseerde Van Stee: Niet dat ik nooit fouten maak, maar ik heb maar één doel

Bekritiseerde Van Stee: "Niet dat ik nooit fouten maak, maar ik heb maar één doel"

Henk van Stee heeft gereageerd op de interne onrust bij Sparta, waar anonieme medewerkers de noodklok hebben geluid. De oud-trainer van onder meer AZ en De Graafschap verdiende in de afgelopen jaren miljoenen voor Sparta met uitgaande transfers, maar zit voorlopig ziek thuis na een conflict met algemeen directeur Manfred Laros.

Ook de anonieme medewerkers richtten hun pijlen op Van Stee, die hoofd jeugdopleidingen Dolf Roks aan de dijk zette, terwijl bevriende relaties én zijn schoonzoon Geert-Arend Roorda werk in de opleiding vonden. "Ik zeg niet dat ik nooit fouten maak, maar ik heb maar één doel: zorgen dat Sparta een Eredivisie-club blijft", reageert Van Stee tegenover RTV Rijnmond. "En als daar dan bijvoorbeeld een hoofdjeugdopleiding voor moet wijken, omdat ik vind dat de opleiding te weinig rendement haalt is dat toch mijn goed recht als eindverantwoordelijke?", doelt hij op Roks, die jarenlang werkzaam is geweest voor Sparta en inmiddels bij Ajax aan de slag is gegaan.

Mocht er inderdaad een onafhankelijk intern onderzoek komen, waar de anonieme medewerkers op aansturen, dan ziet Van Stee dat met vertrouwen tegemoet. "Alles wat ik doe is in het belang van de club. Ik heb niets te verbergen. Als de club wordt doorgelicht, dan wel met naam en toenaam en niemand anoniem. Met open vizier. Want dan komen de feiten boven water en zullen jullie zien dat ik gelijk heb."

In de competitie gaat het ondertussen belabberd met de Kasteelclub. Na de 3-1 nederlaag bij AZ van zondag staat men nog altijd zestiende, waardoor play-offs om promotie/degradatie lonken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie