Nieuws

Van Dijk pleit voor Ajacieden in Oranje: 'Hij kan een goed wapen zijn op het WK'

Van Dijk pleit voor Ajacieden in Oranje: 'Hij kan een goed wapen zijn op het WK'

27-10-2022 07:49 Laatste update: 10:30

Virgil van Dijk ziet het zitten om Brian Brobbey als teamgenoot te hebben bij het Nederlands elftal. De Oranje-captain vocht tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en Liverpool de nodige duels met hem uit en bestempelt hem als 'een goed wapen'.

Brobbey was één spelers die toonaangevend was in de goede openingsfase van Ajax tegen Liverpool. De twintigjarige spits was met zijn beresterke lijf een plaag voor de verdediging van The Reds en bracht tot twee keer toe een ploeggenoot in stelling om een honderd procent kans af te ronden.

"Brian is een goede jongen en een groot talent", begint Van Dijk na afloop van het duel voor de camera’s van RTL 7. "Hij heeft alles: hij is snel, sterk en kan goed afwerken. Hij kan een goed wapen zijn op het WK, maar de bondscoach beslist."

Naast Brobbey was er nog een Ajacied die de verdediger wel kan bekoren: de ingevallen Kenneth Taylor. "Hij viel goed in bij Ajax. Hij was dreigend en daar hadden we moeite mee", aldus Van Dijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!