Geen uitsupporters meer welkom in België tot het einde van het jaar na rellen

Geen uitsupporters meer welkom in België tot het einde van het jaar na rellen

06-12-2021 15:01 Laatste update: 15:11
Jupiler Pro League 0 Reacties

Afgelopen speelronde ging het fout in België. Bij twee wedstrijden bestormden 'fans' het veld. De raad van bestuur van de Pro League heeft nu besloten dat uitsupporters niet langer welkom zijn in stadions tot het einde van het kalenderjaar. 

Bij de wedstrijd tussen Standard Luik en Charleroi  kwam het tot ongeregeldheden tussen supporters van beide teams. Hetzelfde verhaal gold voor de supporters bij de Antwerpse derby tussen Beerschot en Royal Antwerp FC. Zij bekogelden elkaar met vuurwerk, nadat de Pro League eerder deze week besloot dat voetbalstadions toegankelijk voor fans bleven.  

'Deze maatregel leidt tot een afkoelingsperiode rond onze wedstrijden en zal, door het tijdelijk stopzetten van busreizen door bezoekende fans, ook impact hebben op de viruscirculatie die we zo kunnen beperken', laat Pierre François weten namens de Pro League.  

Eerder besloten de betrokken clubs zelf maatregelen te nemen naar aanleiding van de rellende supporters. Zo besloot Standard Luik dat een deel van het stadion voorlopig leeg blijft. Tot het begin van de winterstop staan dit kalenderjaar nog vier speelrondes op het programma in de Pro League. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie