Problemen ADO: advocaat aangesteld om akkoord met schuldeisers te bereiken

Problemen ADO: advocaat aangesteld om akkoord met schuldeisers te bereiken

06-12-2021 13:41 Laatste update: 14:08
Keuken Kampioen Divisie 0 Reacties

De financiële malaise bij ADO Den Haag kost ook de belastingbetaler geld. De residentieclub heeft onder meer een belastingschuld van 2,8 miljoen euro uitstaan. Advocaat Jeroen Reiziger gaat proberen afspraken te maken namens de Hagenezen met de crediteuren. 

Reiziger is aangesteld door de rechtbank als onafhankelijk herstructureringsdeskundige om te voorkomen dat ADO failliet gaat. 'Zijn taak is om met alle ongeveer 140 schuldeisers een overeenkomst zien te sluiten over de afhandeling van de schulden van de club. Als dat lukt kan volgens de gloednieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) een faillissement worden voorkomen', schrijft Omroep West.  

De schuld die bij de gemeente uitstaat is het hoogst. "We hebben een jaar lang nog geen huur geïnd", zegt sportwethouder Hilbert Bredemeijer. Reiziger probeert nu met verschillende schuldeisers een akkoord te bereiken, door ADO slechts een percentage van de uitstaande leningen te laten terug te betalen.  

Het is 'slikken of stikken' weet de omroep te melden. De keuze voor de crediteuren is simpel: als de club failliet verklaard wordt, krijgen de schuldeisers niets. Door genoeg te nemen met een lager percentage, zien zij in ieder geval nog iets van hun geld terug.  

Aanstaand ADO-eigenaar Globalon Football Holdings zal opdraaien voor de kosten. De verwachting is dat ongeveer 1,2 miljoen euro nodig zal zijn om van alle schulden verlost te raken. Het in Spanje gevestigde voetbalbedrijf heeft voor de zekerheid 1,5 miljoen euro vrijgemaakt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie