Nieuws

Van de Ven werd op Oranje-selectie gewezen door familie: 'Ik dacht: wat is dit?'

Van de Ven werd op Oranje-selectie gewezen door familie: 'Ik dacht: wat is dit?'

26-10-2022 10:45

Dat de naam van Micky van de Ven op lijst van de voorlopige WK-selectie van Oranje pronkte, was voor velen een verrassing. Ook de verdediger zelf zag het niet helemaal aankomen, vertelt hij in gesprek met NH Nieuws.

Van de Ven maakte ruim een jaar geleden de overstap van FC Volendam - toen nog spelend in de Keuken Kampioen Divisie – naar het VfL Wolfsburg uit de Bundesliga. Dit jaar is de verdediger bezig aan een ijzersterk seizoen, wat ook bondscoach Louis van Gaal niet onopgemerkt is gebleven.

"Het was voor mij ook echt schrikken", begint Van de Ven in gesprek met NH Nieuws. De geboren Wormer zag een bericht van zijn schoonvader in de groepsapp waarin de naam ‘Van de Ven’ tussen de gevestigde Oranje-namen stond. "Ik dacht: wat is dit?", dacht hij nog, maar na het zien van de bevestiging in zijn mail drong het pas echt tot hem door.

"Ik was zo van slag. Het was mijn eerste oproep en dan meteen voor een WK-selectie, dat is natuurlijk top”, vervolgt de linkspoot, die met Virgil van Dijk, Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Jurriën Timber nog wel de nodige concurrentie voor zich moet dulden.

Op 11 november weet Van de Ven of hij mee in het vliegtuig mag stappen naar Qatar. De definitieve selectie wordt dan bekend gemaakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!