Chelsea stelt status als groepshoofd veilig na vermakelijk duel tegen Salzburg

25-10-2022 20:36

Chelsea heeft dinsdagavond goede zaken gedaan tegen Red Bull Salzburg. In een vermakelijk duel wisten The Blues met 1-2 te winnen in Oostenrijk, waardoor het na vijf Champions League-speelronden al groepswinnaar is.

In de eerste helft was het vooral éénrichtingsverkeer. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Salzburg, maar Chelsea had de nodige kansen nodig om op voorsprong te komen. Uiteindelijk lukte dat via Mateo Kovacic. De Kroaat – die in Oostenrijk is geboren – liet zijn heerlijke traptechniek zien door een afgeslagen bal in de bovenhoek te plaatsen.

Na het doelpunt van Kovacic was het de Engelse grootmacht die de score uit wilde bouwen. Ondanks een reuzekans van Pierre-Emerick Aubameyang lukte dit niet. De Oostenrijkse doelman Philipp Kohn bewees zichzelf en zijn ploeg een erg grote dienst.

Na rust waren de rollen voor even volledig omgedraaid. Salzburg schoot uit de startblokken en kreeg een aantal grote kansen. Al snel was het dan ook raak: na een heerlijke pass van ex-Ajacied Maximilian Wober maakte Chukwubuike Adamu geen fout: 1-1.

Al snel daarna nam Chelsea weer de overhand en wist het met goede druk naar voren te voetballen. Na ruim een uur voetballen was het dan ook raak voor de ploeg van Graham Potter. Christian Pulisic wist Kai Havertz te bedienen die de bovenhoek wist te vinden vanaf randje zestien. In de slotfase van het duel was de Spaanse doelman Kepa Arrizabalaga nog belangrijk voor zijn ploeg, maar de 1-2 bleef op het scorebord.