Nieuws

Pasveer denkt niet aan WK: 'Jullie zijn er meer mee bezig dan ik zelf'

Pasveer denkt niet aan WK: 'Jullie zijn er meer mee bezig dan ik zelf'

25-10-2022 17:54 Laatste update: 17:57

Remko Pasveer stelt zelf niet bezig te zijn met het WK. De Nederlandse doelman speelde zichzelf in de basis bij Oranje, maar heeft sindsdien bij Ajax niet foutloos gekeept. 

Tijdens de persconferentie voor het Champions League-duel met Liverpool wordt Pasveer gevraagd naar het mondiale landentoernooi. "Daar ben ik niet mee bezig", zegt de 38-jarige doelman. "Ik ben nu met Ajax bezig en niet met Qatar. Als ik een fout maak, ben ik er ook niet mee bezig. Jullie zijn er meer mee bezig dan dat ik er mee bezig ben."

Ajax moet van Liverpool winnen om nog een kans te maken te overwinteren in het miljardenbal. "Ajax hoort in de Champions League thuis. Het verwachtingspatroon is er", zegt de doelman. Van ongezonde spanning is geen sprake, aldus Pasveer. "Op een gezonde manier. Ik geniet van de spanning en de druk naar wedstrijden toe. Daar kan je het beste uit jezelf door halen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!