Nieuws

Pasveer geen ondoordringbare muur meer: 'Heel frustrerend, maar wel de realiteit'

Pasveer geen ondoordringbare muur meer: 'Heel frustrerend, maar wel de realiteit'

25-10-2022 15:21

Remko Pasveer kreeg vijftien tegengoals te verwerken in zijn laatste zes duels. De Ajax-goalie vindt het behoorlijk frustrerend dat de Amsterdammers veel tegendoelpunten krijgen, maar draait niet om de realiteit heen. 

Pasveer schoof dinsdagmiddag aan voor de persconferentie van Ajax, daags voor het treffen met Liverpool FC in de Champions League. Ajax kreeg in de laatste twee Champions League-duels maar liefst tien doelpunten tegen. "Dat is heel frustrerend, maar wel de realiteit", erkent Pasveer. "Bij Ajax houd je daar normaal gesproken geen rekening mee. Daar baal je heel erg van. Je bent er erg mee bezig om dat goed te krijgen. Ik moet die restverdediging zo goed mogelijk neerzetten. Dan heb je weleens last van je stembanden, maar ja. Veel meer kan ik niet doen."

Volgens de 38-jarige doelman is de restverdediging vaak nog wat onwennig bij de nieuwere spelers. "De jongens die er vorig seizoen stonden, hadden soms misschien meer gevoel bij de speelstijl van Ajax. De jongens die er nu staan, moeten daarin groeien", stelt Pasveer, die spelers als Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez zag vertrekken. "Ik verwacht dat iedereen morgen gebrand is om de laatste kans op Champions League-overwintering in eigen hand te houden", besluit de doelman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!