Van Basten kritisch: 'Xavi zit er nu, maar bij Barcelona verandert geen moer'

Van Basten kritisch: 'Xavi zit er nu, maar bij Barcelona verandert geen moer'

Marco van Basten denkt niet dat de trainerswissel bij FC Barcelona goed uitpakt. De voormalig topspits meent dat het niets uitmaakt wie er in Camp Nou voor de groep staat.

"Barcelona bakt er gewoon niet veel van", opent Van Basten in het Ziggo-programma Rondo. Xavi Hernández nam een halve maand geleden het roer over bij Barça en leed afgelopen weekend zijn eerste nederlaag, thuis tegen Real Betis (0-1). "Nu hebben ze Koeman weggestuurd en zit Xavi er, maar er verandert geen moer."

De analist weet waar het fout gaat bij de Catalaanse grootmacht. "De club is de pineut omdat er in de afgelopen jaren financieel wanbeleid is gevoerd. Daar hebben ze nu mee te maken", zegt hij. "Ze kunnen geen spelers aankopen. Ze hebben vijf of zes jongens van achttien, negentien jaar oud en vijf of zes jongens die versleten zijn of niet meer mee kunnen. Daar moet je het dan mee doen. Het is gedoemd om te mislukken."

Memphis Depay is sinds zijn komst van waarde voor Barcelona, al lukt het hem niet te overtuigen. "Ik denk dat hij het niveau wel aankan, maar hij zit gewoon in een slecht team. Als je bij zo'n grote club moet presteren, is het heel lastig als het team gewoon zwak is. Daar heeft hij geen mazzel mee", besluit Van Basten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie