Nieuws

Van Hanegem: 'Dat was ongelooflijk, maar ze spelen alsof ze gedegradeerd zijn'

Van Hanegem: 'Dat was ongelooflijk, maar ze spelen alsof ze gedegradeerd zijn'

06-12-2021 11:09

Willem van Hanegem vindt dat de rol van trainers te groot wordt gemaakt. De Kromme ziet dat de conjunctuur de populariteit van de Eredivisie-trainers bepaalt.

Zo noemt De Kromme Henk de Jong als voorbeeld. 'Henk de Jong ging met Cambuur even omhoog en het regende schouderklopjes. Nu werden ze helemaal van de mat geveegd door Vitesse (1-6, red.) en lag het vast aan het feit dat Henk ziek thuis zat. Maar dat is gekkigheid natuurlijk', stelt hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

In Kees van Wonderen en René Hake ziet Van Hanegem ook een trainer die bij vlagen teveel bewierookt wordt. 'Zoals Kees van Wonderen voor veel mensen opeens een toptrainer is, omdat Go Ahead een paar keer heeft gewonnen. En René Hake ging FC Utrecht echt verder brengen, maar we zitten nog niet op de helft van de competitie en FC Utrecht is al negentien punten kwijt.'

Go Ahead Eagles en Utrecht staan er uitstekend op in de Eredivisie, iets wat niet geldt voor Fortuna Sittard. 'Bij Fortuna Sittard liep er eentje, hoorde ik vorig jaar hier en daar, dat was ongelooflijk', reageert Van Hanegem. 'Maar Sjors Ultee laat Fortuna voetballen alsof die ploeg al is gedegradeerd.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!