Nieuws

Van Basten snapt Ronaldo: 'Hij was beledigd, zo ga je niet met grootheden om'

Van Basten snapt Ronaldo: 'Hij was beledigd, zo ga je niet met grootheden om'

24-10-2022 23:48 Laatste update: 23:50

De relatie tussen Erik ten Hag en Cristiano Ronaldo bij Manchester United is nog steeds niet zoals het zou moeten zijn. De Nederlandse manager verbande de Portugees tijdens de afgelopen wedstrijd tegen Chelsea zelfs uit de selectie. Een aantal dagen eerder had hij boos het stadion van Tottenham Hotspur verlaten, toen hij wederom geen speelminuten kreeg.

Aan tafel bij Rondo spraken de gasten maandagavond over het voorval. "Ik vind dat Ten Hag leuk voetbal speelt en positiviteit uitstraalt met United. Als Ronaldo zich daar niet in wil schikken, dan is het klaar. Ook al ben je de beste speler van de wereld geweest. Als je dat niet kan accepteren, dan word je oud. Ik begrijp Ten Hag wel", zegt Jan van Halst.

"Ik ben het met je eens, Ten Hag heeft het qua spel helemaal voor elkaar daar. Maar hij laat één van de beste spelers ooit bijna een hele helft warmlopen. Met dit soort dingen is hij soms een beetje star. Ronaldo wordt als een lulletje rozenwater behandeld", antwoordt Youri Mulder daarop.

Marco van Basten, zelf tweemaal uitgeroepen tot beste speler van de wereld, vult hem aan. "Hij is een grootheid. Zo ga je niet met grootheden om. Ondanks dat het niet goed valt te praten, kan ik hem begrijpen. Hij denkt: krijg het lazarus maar, ik ga naar binnen. Hij was boos en beledigd. Er zijn drie jongens ingevallen, en hij niet. Ik kan het van beide kanten wel begrijpen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!