Nieuws

'Villarreal schakelt na vertrek Emery snel door en praat met oud-Barça coach'

'Villarreal schakelt na vertrek Emery snel door en praat met oud-Barça coach'

24-10-2022 22:47

Na het vertrek van Unai Emery naar Aston Villa, moet Villarreal op zoek naar een nieuwe coach. Ondanks dat de feiten nog maar net op tafel liggen, zijn de geruchten ook alweer in de maak. Zo lijkt Quique Setién één van de voornaamste kandidaten om de vacature bij de Spanjaarden op te vullen.

De oud-coach van FC Barcelona zit sinds zijn ontslag in 2020 zonder club, maar zal volgens MARCA al in gesprek zijn geweest met het bestuur van El Submarino Amarillo. 'Setién zal, als de onderhandelingen vergevorderd zijn, snel op de bank zitten bij een team dat de Europese concurrentie wil aangaan en streeft naar een plek in de top vier van La Liga.'

Eerder werd de ex-trainer van Athletic Bilbao, Marcelino, genoemd als mogelijke trainer voor Villarreal. Maar die lijkt pas na het WK weer aan een nieuwe klus te willen beginnen. De club schakelde daarom over naar Setién, één van de leerlingen uit de Cruijff-school. Met Barcelona boekte hij echter weinig succes. De 8-2 nederlaag in de Champions League tegen Bayern München staat bij menig voetbalfanaat nog vers in het geheugen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!